Entorn

A Mas Tres Puig podràs descobrir l’Empordà, entre vinyes i a pocs quilòmetres de la frontera francesa i de la Costa Brava. Ens trobem en un espai únic per la seva gastronomia, paisatges i cultura. Rabós està situat a l’Alt Empordà, als peus del Paratge Natural d’interès Nacional del Massís de l’Albera, al costat del Monestir de Sant Quirze de Colera, entre el Parc Natural del Cap de Creus i el Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà.

PARC NATURAL DEL Cap de creus

És el cap més oriental de la península ibèrica. Entre roques i penya-segats, hi trobem petites cales on fer-se un remull en l’aigua cristal·lina i descobrir la riquesa del fons marí de la zona. És un territori ric en una gran diversitat de flora i fauna tan marítima com terrestre. És un racó geològic únic i molt especial, son els paisatges que van inspirar a Dalí i va tenir la seva residència a Portlligat (si vols en aquest enllaç trobaràs informació per visitar la Casa Salvador Dalí)

Un dels principals atractius és el Monestir de Sant Pere de Rodes, el castell de Sant Salvador, de Carmançó, i una gran quantitat de dolmens megalítics i ermites que constitueixen la riquesa arquitectònica del Parc. Les poblacions són de gran bellesa i interès, com Cadaqués, el Port de la Selva, Llançà o Selva de Mar, les quals es poden descobrir seguint els diferents itineraris que hi ha, tant amb cotxe com fent senderisme, en bicicleta, en kayak o altres.

parc natural dels aiguamolls de l’empordà

Els Aiguamolls de l’Empordà són una de les principals zones humides de Catalunya, juntament amb els deltes de l’Ebre i el Llobregat i s’ubiquen a la plana empordanesa, entre les desembocadures dels rius Fluvià i Muga.

El parc natural dels Aiguamolls de l’Empordà va ser creat el 28 d’octubre de 1983 i consta de gairebé 8.000 hectàres, que són l’hàbitat de més de 300 espècies d’ocells.

PARATGE NATURAL D’INTERÈS NACIONAL DEL MASSÍS DE L’ALBERA

El Paratge Natural de l’Albera es troba al nord de Catalunya. Al vessant sud del massís de l’Albera hi trobem dues zones ben diferenciades. L’occidental, amb vegetació de caràcter centreeuropeu, amb fagedes i rouredes humides, i l’oriental, més mediterrània, amb vegetació de suredes i brolles on subsisteixen les darreres poblacions de tortuga mediterrània.

A l’Albera i podem trobar un gran seguit de monuments megalítics, que podem descobrir tot fent excursions o a peu.

Enviar un missatge
1
Necessites ajuda?
Hola!
Necessites ajuda?
Envia'ns un missatge.