Finca ecològica

horta ecològica

Produïm verdures ecològiques, fresques i de temporada seguint tècniques respectuoses amb l’entorn i les persones.

Sabem per experiència pròpia i d’altres, el que costa al petit/a pagès/a sobreviure en el model agroalimentari actual i lluitem per transformar-lo i aconseguir que sigui una feina digna. Per aquest motiu ens basem en una relació directa (sense intermediaris) amb els nostres consumidors/es. Basada en la confiança i el tracte cara a cara perquè ens coneguin a nosaltres, el que fem, i puguin gaudir d’unes verdures sanes, de qualitat i fresques, collides el mateix dia o dia abans.

Per garantir més varietat de productes, estem en contacte amb altres pagesos/es de la Comarca o comarques veïnes per potenciar el consum de proximitat i l’economia social i local. Juntament amb ells també fem comandes de fruita directament als productors de Lleida per tal d’oferir una fruita fresca i un preu just pels pagesos que s’hi dediquen.

20181025_101107-1
Mas Tres Puig-Rabos-Abril-41 - còpia
cistella-eco-mixta2-m3p
IMG_20190412_100946
DSCN3787
IMG_20191105_140408
20181211_094820
20181211_113715
20181211_094650
previous arrow
next arrow

Així que, no només cultivem i venem les nostres verdures sinó també la d’altres pagesos locals, fruita, pa, vi… de petits productors/es que tenen un projecte ecològic, i implicat socialment per tal de crear xarxa i ajudar-nos entre totes.

Ens agrada fer el nostre planter d’estiu sobretot, amb llavors de varietats antigues de tomàquets d’amanir, sucar, xerri, d’albergínies… fem la conservació d’algunes llavors any rera any i comprem el nostre planter a vivers ecològics com planters casas i germinalia.

També realitzem tallers, estades o voluntariat a escoles, entitats, famílies o qualsevol persona interessada a conèixer i compartir com és el dia a dia de viure i treballar el camp.

Repartim les cistelles els dimecres o es poden venir a buscar a la Finca de Mas Tres Puig el mateix dia o qualsevol altre previ encàrreg. 

Si vols venir a visitar els horts, o a comprar a la botiga de Mas Tres Puig, envia’ns un mail a contacte.

animals

La gestió del terreny d’una finca empordanesa abandonada, és complicada, sobretot pel sotabosc que hi ha (matolls, argelagues, estepes…) vegetació molt abrupte. Després de la tala forestal i la desbrossada, el manteniment de la coberta vegetal és una tasca contínua. Per aquest motiu després de tota la feina forestal de recuperació per l’incendi del 2011 vam incorporar les ovelles, perquè ens ajudessin en aquesta tasca amb un ramat que vam mantenir del 2012 al 2016.

Posteriorment, vam vendre el ramat d’ovelles i vam introduir els burros, ells tenen un maneig més fàcil. Els anem movent de prat a prat perquè puguin pasturar lliurement i netegin el terreny. També poden menjar les restes de l’hort i nosaltres podem aprofitar els seus fems.

A Mas Tres Puig tenim el nostre galliner on hi habiten unes trenta gallines de diferents races i colors que ens ofereixen els seus ous diàriament. Campen amb llibertant en un espai de grans extensions. Son alimentades amb farina de gra ecològic, els restes vegetals de l’horta i qualsevol insecte que troben pel seu camí. Mantenir les gallines i poder gaudir d’uns ous de tan bona qualitat, no és una tasca fàcil ja que tenim visites nocturnes de guilles, genetes i aus rapinyaires que venen a menjar-se-les. És tota una lluita.

energies renovables

A la Finca funcionem amb plaques solars, donen electricitat a casa nostra i tota la zona d’acampada. A més, fan funcionar la bomba que treu l’aigua del pou i omple uns dipòsits que ens permeten, per caiguda, regar tota l’hectàrea d’horta que tenim. Podem funcionar de manera independent a les grans empreses d’electricitat i aigua. Hem hagut de prendre consciència del nostre consum energètic, adaptant-lo a l’electricitat de la qual disposem.

Enviar un missatge
1
Necessites ajuda?
Hola!
Necessites ajuda?
Envia'ns un missatge.