Finca ecològica

horta ecològica

Durant més de 8 anys vam estar prodïnt verdures ecològiques, fresques i de temporada seguint tècniques respectuoses amb l’entorn i les persones.

Malauradament degut a les altes temperatures i la sequera cada vegada més extrema que pateix la zona, ens quedàvem sense aigua amb més regularitat, fent que durant la temporada d’estiu fins a principis de tardor, fos insostenible seguir cultivant. Haviem de comprar cubes d’aigua per poder seguir regant l’hectarea d’horta que treballavem i no era suficient. Així que vam decidir reformular el projecte.

Seguim produïnt un petit hort, amb varietats locals que s’utilitzen especialment per l’espai degustació. Com també calçots i tomàquet de sucar.

Actualment, seguim fent cistelles i continuem comprant les verdures als mateixos pagesos que ho haviem fet fins ara. Sabem per experiència pròpia i d’altres, el que costa al petit/a pagès/a sobreviure en el model agroalimentari actual i lluitem per transformar-lo i aconseguir que sigui una feina digna.

Per aquest motiu majoritariament ens basem en una relació directa amb els pagesos/es de la Comarca i proximitats, pagant un preu just acordat en xarxa de pagesos, i ho fem arribar a la llar de les persones que volen participar d’un projecte d’economia social i local. D’aquesta manera poden gaudir d’unes verdures sanes, de qualitat i fresques, collides el mateix dia o dia abans.

No només venem verdures de pagesos de la Comarca i comarques veïnes, sinó que també estem en contacte amb altres petits/es productors/es ecològics i implicats socialment, de vi, pa, fruita per tal de crear xarxa i ajudar-nos entre totes.

20181025_101107-1
Mas Tres Puig-Rabos-Abril-41 - còpia
cistella-eco-mixta2-m3p
IMG_20190412_100946
DSCN3787
IMG_20191105_140408
20181211_094820
20181211_113715
20181211_094650
previous arrow
next arrow

Repartim les cistelles els dimarts a la tarda o es poden venir a buscar a la Finca de Mas Tres Puig el mateix dia, l’endemà qualsevol altre previ encàrreg. 

animals

La gestió del terreny d’una finca empordanesa abandonada, és complicada, sobretot pel sotabosc que hi ha (matolls, argelagues, estepes…) vegetació molt abrupte. Després de la tala forestal i la desbrossada, el manteniment de la coberta vegetal és una tasca contínua. Per aquest motiu després de tota la feina forestal de recuperació per l’incendi del 2011 vam incorporar les ovelles, perquè ens ajudessin en aquesta tasca amb un ramat que vam mantenir del 2012 al 2016.

Posteriorment, vam vendre el ramat d’ovelles i vam introduir els burros, ells tenen un maneig més fàcil. Els anem movent de prat a prat perquè puguin pasturar lliurement i netegin el terreny. També poden menjar les restes de l’hort i nosaltres podem aprofitar els seus fems.

A Mas Tres Puig tenim el nostre galliner on hi habiten unes trenta gallines de diferents races i colors que ens ofereixen els seus ous diàriament. Campen amb llibertant en un espai de grans extensions. Son alimentades amb farina de gra ecològic, els restes vegetals de l’horta i qualsevol insecte que troben pel seu camí. Mantenir les gallines i poder gaudir d’uns ous de tan bona qualitat, no és una tasca fàcil ja que tenim visites nocturnes de guilles, genetes i aus rapinyaires que venen a menjar-se-les. És tota una lluita.

energies renovables

A la Finca funcionem amb plaques solars, donen electricitat a casa nostra i tota la zona d’acampada. A més, fan funcionar la bomba que treu l’aigua del pou i omple uns dipòsits que ens permeten, per caiguda, regar tota l’hectàrea d’horta que tenim. Podem funcionar de manera independent a les grans empreses d’electricitat i aigua. Hem hagut de prendre consciència del nostre consum energètic, adaptant-lo a l’electricitat de la qual disposem.

Enviar un missatge
1
Necessites ajuda?
Hola!
Necessites ajuda?
Envia'ns un missatge.