Nosaltres

Som l’Àlex i la Marta. I la Selva.

El juny del 2011 va néixer el projecte de Mas Tres Puig, a Rabós.

Primer vam començar rehabilitant la vivenda i, més endavant, gestionant i millorant l’espai de manera integral.

Quan l’agost del 2011 el foc va arrasar les terres, vam prendre consciència i vam decidir que volíem treballar perquè això no tornés a passar.

La finca compta amb 15 hectàrees de terreny, que cuidem i mantenim. Recuperem camps antigament abandonats, restaurem murs de pedra seca, còrrecs i carrerades i netegem els boscos, amb l’ajuda dels burros, que reforcen les nostres tasques de prevenció d’incendis.

A la finca hi hem creat l’espai de cultiu de verdures ecològiques d’uns 7000m2, el galliner amb un pati de 2000m2 on les nostres gallines corren felices tot el dia, els espais d’acampada per a grups o famílies i “el Paller”, que és l’espai comunitari amb cuina i espai d’estada interior i exterior, on realitzar activitats diverses com cursos, tallers o concerts.

Els burros ens ajuden a netejar la vegetació arbustiva i a mantenir l’entorn i la bassa, que recull l’aigua de la pluja per regar l’hort.

Avui podem dir que som un espai de dinamització rural, on a partir de l‘educació ambiental i el consum responsable i l’autonomia energètica pretenem transmetre el respecte a la terra i al medi

Mas Tres Puig és un espai d’interacció amb la natura, a través dels animals, l’horta ecològica i l’acampada. On pots gaudir d’una estada fantàstica amb ple contacte amb la natura, amb la família, la parella o els amics, i també degustar els productes i verdures d’elaboració pròpia i ecològics.

Marta

Fa setze anys vaig descobrir la vida a rural i em vaig apassionar per l’agricultura ecològica. Vaig començar a realitzar diferents cursos i estades, però sobretot, treballar i aprendre de persones amb experiència. Per mi és un plaer combinar l’educació i l’agricultura. Obrir l’espai i posar-lo a l’abast de tothom per poder transmetre el que anem aprenent al nostre dia a dia és el que significa per a mi aquest projecte.

Àlex

Vaig arribar aquí el maig del 2011. El 2004 vaig conèixer aquesta terra descobrint paisatge, territori i usos per poder-los transmetre a voluntaris de tot el món que participaven en activitats de protecció del medi ambient al Parc Natural del Cap de Creus. Ara lluito per crear un paisatge viu i generar un projecte de gestió mediambiental que posi en valor el territori. Aprendre i transmetre, aquests són els meus objectius ara i aquí. 

Enviar un missatge
1
Necessites ajuda?
Hola!
Necessites ajuda?
Envia'ns un missatge.